РФ 14 січня використала приблизно половину ракет, підготовлених для удару із Чорного моря, в окупантів ще є "певний задум" – Гуменюк

Окупанти 14 січня спорядили п'ять ракетоносіїв у Чорному морі, зазначила Гуменюк
Фото: Минобороны России / Facebook (ілюстративне)
Російські окупанти під час атаки по території України 14 січня використали приблизно половину із запасу в 36 ракет типу "Калібр", які розміщені на ракетоносіях у Чорному морі.

Про це 15 січня в ефірі національного телемарафону повідомила глава об’єднаного пресцентру сил оборони "Південь" Наталія Гуменюк. Відеозапис ефіру за участю Гуменюк опублікували в YouTube ТСН.

"Учора… вони спорядили аж п'ять ракетоносіїв, серед яких один підводний, і використовували ракети типу "Калібр" під час масованої ракетної атаки. Якщо вчора в Чорному морі перебував запас у 36 ракет, то приблизно половину вони використали під час атаки, і залишаються на бойовому чергуванні ці ракетоносії. Це говорить про те, що в них ще є певний задум", –  сказала Гуменюк.

За її словами, ці ракети "ще можуть бути застосовані".

Контекст:

14 січня Росія кілька разів атакувала ракетами територію України. Постраждала критична інфраструктура України.

Українські сили ППО знищили 25 із 38 російських ракет, 18 із них – крилаті (Х-101 / Х-555, "Калібр"), поінформували Повітряні сили.