РФ обстріляла центр Херсона, щонайменше п'ятеро людей загинули, 20 дістали поранення – ОП

Унаслідок атаки є загиблі, повідомили в ОП
Фото: ТИМОШЕНКО Офіс Президента / Telegram
Російські окупанти обстріляли центр Херсона вдень 24 грудня, повідомив у Telegram заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Росіяни здійснили черговий терор – обстріляли центр міста! Загинули люди, зруйновано будівлі. Центр міста, вихідний день, багато людей на вулиці. Усі служби працюють, наслідки з'ясовуємо", – написав він і опублікував фото наслідків атаки.

На цих кадрах видно щонайменше два спалені автомобілі та ще два – пошкоджені обстрілом. В одній із машин закривавлена людина.

Після цього в області оголосили повітряну тривогу. Тривогу оголосили також у низці інших регіонів України.

Тимошенко за кілька хвилин уточнив, що внаслідок атаки загинуло щонайменше п'ятеро людей, 20 дістали поранення.

Контекст:

Наприкінці серпня ЗСУ почали наступальні дії, зокрема в Херсонській області. Активний наступ ЗСУ змусив міністра оборони РФ Сергія Шойгу 9 листопада віддати наказ розпочати відведення російських військових із Херсона та з правобережжя Херсонської області.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 11 листопада повідомив, що спецпідрозділи ЗСУ вже зайшли в місто. 12 листопада стало відомо, що у Херсон повернулися українська поліція, військова адміністрація і прокуратура. Зеленський приїжджав до Херсона 14 листопада.

Згодом росіяни почали системно обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти з лівого берега.