Рятувальники завершили розбір завалів школи у Краматорську, вони виявили тіла трьох загиблих – ДСНС

Російські війська зруйнували школу у Краматорську ракетним ударом
Фото: Павло Кириленко / Facebook
Рятувальники завершили розбір завалів школи у Краматорську Донецької області. Про це 22 липня проінформував у Facebook пресцентр обласного управління Держслужби з надзвичайних ситуацій.

"О 9.10 завершено аварійно-рятувальні та пошукові роботи на зруйнованій внаслідок обстрілу будівлі школи у місті Краматорськ. Проведено розчищення та розбір близько 205 тонн зруйнованих елементів будівлі, виявлено та вилучено з-під завалів тіла трьох чоловіків", – зазначили у ДСНС.

Російські окупанти завдали по Краматорську удару з ракетного комплексу "Іскандер" приблизно о 3.00 21 липня, повідомляв голова Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко у Facebook.

Удару завдали по приватному сектору. Окрім школи, зруйновано 85 будинків, інформував він.

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України. Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив Кириленко 2 липня.

За даними Офісу генпрокурора, за час повномасштабного вторгнення РФ, яке почалося 24 лютого, унаслідок російських бомбардувань та обстрілів в Україні пошкоджено 2188 навчальних закладів. З них 221 будівлю зруйновано повністю.