Резніков прокоментував, чи зміниться підтримка США після проміжних виборів до Конгресу

Резніков вважає, що у США є "прямий" інтерес підтримувати Україну
Фото: depositphotos.com
Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що двопартійна підтримка України з боку США залишиться після проміжних виборів 8 листопада. Про це він проінформував на брифінгу в одеській філії медіацентру "Україна", який транслювали в YouTube 4 листопада.

"Американці люблять перемагати. І вони розуміють, що будуть партнерами у цій війні, у перемозі України над злом, злом, яке ллється на світ із Кремля. Окрім того, я хочу нагадати, що за рішенням Мадридського саміту, НАТО, де американський народ у вигляді свого представництва є основним партнером Альянсу, чітко визначили, що головною загрозою на найближчі 10 років для НАТО є Російська Федерація, що означає, що перемога України на полі бою зменшить цю загрозу перед країнами НАТО, а це означає, що це зменшить потім потребу у підвищенні рівня обороноздатності США", – заявив Резніков.

Він вважає, що США "прямо" зацікавлені посилити обороноздатність України. Тому він упевнений, що і після проміжних виборів підтримка США залишиться на такому самому рівні, як зараз, або покращиться.

Окрім того, Резніков заявив, що сьогодні США оголосять про новий пакет допомоги Україні.

Контекст:

Після повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну 24 лютого Сполучені Штати активно підтримують Україну, регулярно надаючи озброєння та фінансову допомогу.

Зокрема, у США ухвалили закон про лендліз для України. Окрім того, у Пентагоні заявили, що Сполучені Штати планують забезпечити Україну зброєю на "місяці й роки наперед".

Із 24 лютого США виділили на допомогу Україні у сфері безпеки понад $18,5 млрд, зокрема від початку повномасштабної війни, розв'язаної проти України Росією, $17,9 млрд.