Росія частіше застосовуватиме в Україні БПЛА через вичерпання запасів високоточних ракет – Міноборони

Російські окупанти вже випустили по цілях в Україні приблизно 660 доправлених Іраном дронів-камікадзе, зазначили в ГУР Міноборони
Фото: Andrii Nebytov / Telegram
Росія все частіше застосовуватиме іранські дрони-камікадзе Shahed у війні проти України.

Про це 4 січня у Telegram повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр із посиланням на дані української розвідки.

"Через вичерпання запасів високоточних ракет агресор здійснюватиме пошук джерел поновлення ракетного озброєння серед дружніх до Кремля країн, а також частіше застосовуватиме ударні/баражуючі БПЛА", – написала Маляр.

Контекст:

Росія застосовує в Україні щонайменше три види іранських БПЛА – дрони-камікадзе Shahed-136, Shahed-131 та багатоцільові БПЛА Mohajer-6. Росіяни перефарбували Shahed-136 у свої кольори і назвали "Герань-2", Shahed-131 дістав у російській армії назву "Герань-1".

За даними ГУР Міноборони, російські окупанти вже випустили по цілях в Україні приблизно 660 доправлених Іраном дронів-камікадзе із законтрактованих 1750.

Начальник української розвідки Кирило Буданов 26 грудня 2022 року прогнозував, що ракет у РФ залишилося на два-три масовані удари.

Росія й далі виробляє ракети типу "Іскандер", "Калібр" та Х-101, але не такими темпами, щоб часто здійснювати масовані атаки, заявив 26 грудня речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат.