Росія почала наступ щонайменше із чотирьох напрямків, але можливостей атакувати в неї вистачає лише на двух із них – ГУР Міноборони

Скібіцький наголосив, що українська сторона зриває всі плани окупантів
Фото: Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України / Facebook

Російські окупанти почали наступ щонайменше із чотирьох напрямків. Про це 24 лютого в Берліні заявив заступник начальника Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький, повідомляє пресслужба відомства.

"Росія почала наступ із мінімум чотирьох напрямків, але збройні сили РФ не спроможні проводити одночасно такі наступальні операції, вони можуть це робити максимум на двох напрямках", – наголосив Скібіцький.

Він зазначив, що основна мета Кремля – це повна окупація Донбасу, проте за минулий рік противник так і не зміг її досягти.

"Українська сторона зриває всі плани [окупантів], які постійно змінюються", – резюмував представник ГУР.

Контекст:

Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають цієї зими на сході України.

За даними української військової розвідки, російський президент Володимир Путін наказав своїм військам захопити всю територію Донецької й Луганської областей України до березня 2023 року. РФ цього не вдасться, підкреслювали у розвідці.

Керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов зазначав, що якість "великого наступу" Росії на сході України така, що не всі його навіть помічають.