Росія протягом доби завдала одного ракетного та 16 авіаударів по території України – Генштаб ЗСУ

РФ обстрілює Україну ракетами, артилерією та іншими видами озброєння
Фото: ЕРА
Протягом доби 7 лютого російські окупаційні війська завдали по території України одного ракетного, 16 авіаударів і понад 14 разів обстріляли з реактивної артилерії.

Про це йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України, яке опублікували у Facebook.

"Протягом доби противник завдав одного ракетного і 16 авіаційних ударів. Здійснив 14 обстрілів із реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об'єктах Очакова на Миколаївщині і Антонівки Херсонської області. Високою залишається загроза подальших російських авіаційних і ракетних ударів по всій території України", – ідеться у зведенні.

У Генштабі проінформували, що на волинському, поліському, сіверському і слобожанському напрямках ситуація не змінилася, наступальних угруповань РФ не виявлено.

Також у зведенні йдеться, що на куп'янському та лиманському напрямках обстрілів зазнало понад 30 населених пунктів, на бахмутському – понад 15, авдіївському і новопавлівському – 10, на запорізькому – понад 20, херсонському – 17. Обстріли РФ веде зокрема з танків і мінометів.

У релізі також згадують про ситуацію в тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області. За інформацією Генштабу, там "окупанти примушують працівників державних установ, які отримали громадянство РФ, відмовитися від українського громадянства в письмовій формі, погрожують звільненням із роботи".

Про те, на яких напрямках окупанти наступають, у вечірньому зведенні не повідомляють.

У ранковому зведенні Генштабу ЗСУ йшлося, що війська РФ зосереджені на наступі на куп'янському, лиманському, бахмутському, авдіївському та новопавлівському напрямках.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року. Фактично РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької і Луганської областей.

У квітні 2022 року сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської і Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають у січні  лютому 2023 року на Донбасі.