Росія вдарила по Україні з території Білорусі вперше з кінця серпня

Ракета Х-22. Такою ракетою стріляли по території України з Білорусі
Фото: wikipedia.org
У ніч проти 6 жовтня російська авіація завдала ракетного удару по Україні з території Білорусі. Про це розповів заступник начальника Головного оперативного управління Генштабу ЗСУ Олексій Громов у коментарі "Українській правді".

"Сьогодні вранці чотири літаки Ту-22М3 стратегічної авіації країни-агресора з повітряного простору Білорусі завдали авіаційного удару по території України. Попереднє застосування авіації з цього напрямку було 28 серпня", – сказав він

Ідеться про удар по Хмельницькій області, якого противник завдав ракетами Х-22, уточнив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого із масованого удару високоточними ракетами по українських військових об'єктах і продовжує випускати ракети по Україні практично щодня.

Спікер командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат 13 липня зазначав, що РФ використовує в Україні всі види свого ракетного озброєння.

За даними президента Володимира Зеленського станом на 15 вересня, Росія випустила по території України понад 3800 ракет. Частину з них збили сили ППО.

Внаслідок атаки на Хмельницьку область 6 жовтня руйнувань інфраструктури і пожеж немає. Одна ракета впала поряд із інфраструктурним об'єктом, інша – на пустирі.