РФ уночі атакувала Україну, випустивши 17 дронів Shahed. Сили оборони збили 13 безпілотників

За даними Повітряних сил, незбиті безпілотники ворога не досягли своєї цілі
Фото: Повітряні Силі ЗС України / Air Force of the Armed Forces of Ukraine / Telegram

Російські окупаційні війська в ніч на 3 липня атакували Україну іранськими ударними дронами Shahed-136/131 із південно-східного напрямку. Про це в Telegram повідомив пресцентр Повітряних сил ЗСУ.

Загалом зафіксували запуски 17 Shahed.

У південних, східних і центральних областях України працювала протиповітряна оборона.

"У результаті протиповітряного бою силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з протиповітряною обороною інших складових сил оборони України знищено 13 ударних БПЛА Shahed-136/131. Решта не досягли своїх цілей. Попередньо, без втрат", – ідеться в повідомленні.

Минулої й поточної доби авіація Повітряних сил здійснила десятки літаковильотів, 15 із них – на вогневе ураження об'єктів, техніки, логістики й живої сили ворога.

Контекст:

У травні – червні російські окупанти стали активніше завдавати по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе. Зокрема, у травні окупанти атакували Київ 17 разів і продовжили атаки в червні.

Наймасованішу атаку в червні окупанти здійснили вночі 6 червня. За даними Повітряних сил ЗСУ, збили всі 35 російських ракет.

За даними Генштабу ЗСУ станом на 15 червня, упродовж пів місяця російські військові використали проти України понад 140 ракет різних типів і більш ніж 250 ударних БПЛА. Сили ППО знищили 74% від застосованих противником крилатих ракет і майже 60% ударних безпілотних літальних апаратів окупантів.

28 червня Military Media Center у Міноборони України повідомляв, що в період із 21-го до 27 червня окупанти збільшили застосування ударних БПЛА в 1,4 раза.