Росія залучає до війни проти України ультранаціоналістичний "Імперський легіон" – Маляр

За словами Маляр, у Росії активізували діяльність "Російського імперського руху"
Фото: Ганна Маляр / Facebook

Через значні втрати на війні Росія проводить інтенсивну мобілізацію представників крайньої правої воєнізованої організації "Російський імперський рух". Про це 28 липня на брифінгу, який у YouTube транслювало агентство "Укрінформ"повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, військово-політичне керівництво РФ намагається "в авральному порядку" відновлювати бойові здібності з'єднань і частин, які зазнали втрат серед особового складу під час бойових дій на території України. І для цього в Росії активізували діяльність "Російського імперського руху".

За словами Маляр, у Росії проводять інтенсивну мобілізацію членів цього руху, зокрема його воєнізованого крила – "Імперського легіону" – для участі у бойових діях в Україні.

"Особливий цинізм наративів російської пропаганди полягає в тому, що для реалізації офіційно задекларованих керівництвом РФ цілей "спеціальної воєнної операції" та "денацифікації" України залучаються сили, які відкрито сповідують неонацистську ідеологію і внесені до списку особливо небезпечних терористичних організацій", – сказала Маляр.

Контекст:

Про те, що у війні проти України беруть участь члени "Російського імперського руху", ще у травні писало видання Spiegel, посилаючись на дані німецької розвідки. Зокрема, ішлося про членів групи "Русич".

"Російський імперський легіон" уже брав участь у бойових діях на Донбасі 2014-го та 2015 року. Організацію занесено до списку терористичних у США та Канаді.