Росіяни готують відправити в Україну в листопаді чергову партію мобілізованих – Генштаб ЗСУ

Мобілізація в РФ почалася у вересні
Фото: depositphotos.com
Росіяни планують відправити чергову партію мобілізованих військових у листопаді. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України у Facebook 10 листопада.

"Триває підготовка мобілізованих у військових навчальних закладах на території Російської Федерації. За наявною інформацією, очікується відправка чергової партії зазначеної категорії осіб у другій декаді листопада зі Смоленська. Зазначена група проходила підготовку на базі Військової академії протиповітряної оборони збройних сил Російської Федерації", – ідеться в повідомленні.

За даними Генштабу, для поповнення втрат і посилення угруповання окупантів на херсонському напрямку на тимчасово окупованій території Донецької області здійснюють пошук і затримання російських військовослужбовців, які відступили з харківського напрямку.

"Як особливість відзначається відправка груп загарбників без теплих речей, екіпірування, засобів захисту та зброї – їх обіцяють видати безпосередньо в районі ведення бойових дій", – повідомили у пресцентрі.

Контекст:

21 вересня президент Росії Володимир Путін підписав указ про оголошення "часткової" мобілізації в Росії для поповнення військ, які вторглися в Україну. Міністр оборони Росії Сергій Шойгу уточнив, що призову підлягає приблизно 300 тис. осіб.

Водночас росЗМІ писали, що під призов може потрапити 1,2 млн осіб.

28 жовтня Шойгу доповів Путіну про завершення "часткової" мобілізації.

Мобілізовані росіяни заявляють, що їх відправляють на фронт за кілька днів після мобілізації без будь-якої підготовки. Перші мобілізовані окупанти вже здалися в полон в Україні. За даними радника Офісу президента України Олексія Арестовича, російські мобілізовані масово гинуть у Херсонській області. Вони вже прибули в Запорізьку область й інші регіони України, де тривають бої.

4 листопада Путін заявив, що в РФ мобілізували 318 тис. осіб. За його словами, 49 тис. із них перебувають у зоні бойових дій.

За даними Генштабу ЗСУ, втрати особового складу РФ за час повномасштабної війни з Україною сягнули приблизно 78 690 військових.