Росіяни не змогли нейтралізувати українську ППО ударами і втрачають ініціативу у війні – британська розвідка

Росіяни не досягли нейтралізації української ППО, зазначила британська розвідка
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Air Force Command of UA Armed Forces / Facebook
Російські окупанти масованими ракетними і дроновими ударами у травні не змогли нейтралізувати українську протиповітряну оборону, а на оперативних напрямках втрачають ініціативу. Про це заявило 31 травня у Twitter міноборони Великобританії з посиланням на інформацію британської розвідки.

"З початку травня 2023 року Росія дедалі частіше поступається ініціативою в конфлікті й реагує на дії України, а не активно просувається до своїх власних військових цілей", – ідеться в повідомленні.

У розвідці зазначили, що у травні Росія протягом 20 ночей завдавала ударів дронами-камікадзе і крилатими ракетами по Україні.

"Росія не досягла великих успіхів у своїх імовірних цілях щодо нейтралізації вдосконаленої ППО України та знищення українських сил контратаки. На місцях вона передислокувала сили безпеки, щоб реагувати на атаки партизанів на заході Росії. В оперативному плані російське командування, імовірно, намагається сформувати резервні сили й розмістити їх там, де, на їхню думку, може статися українська контратака", – заявили в міноборони.

За даними розвідки, це було підірвано тим, що незалучені сили росіяни скеровують, щоб заповнити "проломи" на лінії фронту навколо Бахмута Донецької області.

Контекст:

Упродовж останнього місяця російські окупанти регулярно завдають по Україні масованих ракетних ударів і ударів за допомогою дронів-камікадзе.

Останню масовану російську атаку зафіксували в ніч на 30 травня. За інформацією Повітряних сил ЗСУ, вночі з півночі й півдня окупанти запустили по Україні 31 дрон-камікадзе, 29 із них вдалося збити. "Майже всі дрони вражені на підступах до столиці та в небі Києва", – ідеться в повідомленні.

Це була вже 17-та атака на столицю з початку травня. За даними КМВА, ППО вночі 30 травня знищила над столицею більш ніж 20 російських безпілотників Shahed, повідомляли про одну загиблу й чотирьох постраждалих.