Росіяни обстріляли дитячий садок у Херсоні – ОВА

Росіяни кілька разів за день обстріляли Херсон
Скріншот: Ярослав Янушевич / Херсонська ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупанти 23 грудня обстріляли Корабельний район Херсона. Про це повідомив у Telegram голова ОВА Ярослав Янушевич.

"Російська армія продовжує воювати з цивільною інфраструктурою в Херсоні. Цього разу обстріляли дитячий садок", – написав Янушевич.

За його інформацією, вранці росіяни влучили в територію дитсадка, який розташований у Корабельному районі міста. Вибуховою хвилею й уламками снарядів у будівлі вибито вікна.

Постраждалих унаслідок цієї терористичної атаки немає.

Це був не єдиний обстріл Херсона протягом дня, унаслідок іншої атаки по Корабельному району загинуло двоє місцевих жителів, зазначив Янушевич.

Контекст:

Наприкінці серпня ЗСУ почали наступальні дії, зокрема в Херсонській області. Активний наступ ЗСУ змусив міністра оборони РФ Сергія Шойгу 9 листопада віддати наказ розпочати відведення російських військових із Херсона та правобережжя Херсонської області.

Президент України Володимир Зеленський у вечірньому відеозверненні 11 листопада повідомив, що спецпідрозділи ЗСУ зайшли в місто. 12 листопада стало відомо, що в Херсон повернулися українська поліція, військова адміністрація і прокуратура. Зеленський приїжджав у Херсон 14 листопада.

Після цього росіяни почали систематично обстрілювати Херсон та інші звільнені населені пункти з лівого берега.