Росіяни обстріляли Курахове, є загиблі

Снаряд ударив у дитячий майданчик під вікнами житлового будинку
Фото: Павло Кириленко / Донецька ОДА (ОВА) / Telegram
Російські окупанти обстріляли Курахове Донецької області з артилерії, пошкоджено житлові будинки, загинули люди. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

"Росіяни обстріляли Курахове з артилерії – двоє людей загинули, одна одержала поранення. унаслідок обстрілу чотири будинки зазнали пошкоджень", – написав Кириленко.

На опублікованих ним фото видно, що снаряди прилетіли на дитячий майданчик на подвір'ї перед багатоповерхівками.

Він наголосив, що Курахове вже далеко не вперше потрапляє під ворожий вогонь, оскільки росіяни послідовно та цілеспрямовано б'ють по цивільних.

"Не залишайтеся на Донеччині – ви ставите під ризик власне життя!" – закликав Кириленко.

Контекст:

Росія розпочала повномасштабну війну проти України 24 лютого. На початку квітня окупантів вигнали з північних областей України, бої тривають на сході та півдні країни.

Наприкінці серпня ЗСУ контролювали 45% території Донецької області. Пізніше стало відомо про звільнення нових територій.

Президент України Володимир Зеленський у своєму зверненні 26 жовтня говорив, що поблизу Бахмута та Авдіївки тривають найжорстокіші бої, 12 листопада він пояснив, що на цих напрямках – "пекло".

За даними голови ОВА станом на 27 листопада, загалом із початку повномасштабного вторгнення Росії в Донецькій області загинуло щонайменше 1228 осіб, поранено 2642 – без урахування жертв у Маріуполі та Волновасі.