Росіяни обстріляли Нікопольський район, поранено двох людей – голова Дніпропетровської ОВА

Окупанти обстрілюють Дніпропетровську область майже щодня
Фото: Валентин Резніченко / Дніпропетровська ОДА (ОВА) / Telegram
Російські війська вночі 13 листопада знову обстрілювали Нікопольський район Дніпропетровської області. Про це повідомив у Telegram голова обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

Із реактивних систем залпового вогню "Град" і важкої артилерії окупанти обстріляли Нікопольську та Марганецьку громади.

"Найбільше постраждав Нікополь. У нічне місто прилетіло майже 40 смертоносних снарядів. Поранено двох жінок – 46 та 82 років. Обидві доправлені до місцевої лікарні. Стан – середньої тяжкості", – повідомив він.

За словами Резніченка, у місті пошкоджено понад 40 багатоповерхових і приватних будинків, 20 господарських споруд, кілька газогонів і ліній електромереж.

"Російські снаряди повністю зруйнували один будинок і спричинили дві пожежі – у квартирі та у приватному подвір'ї. Полум’я вогнеборці уже приборкали. Від обстрілу постраждали й місцевий коледж, відділ РАЦС, адмінбудівля та шиномонтаж", – написав голова ОВА.

У Марганецькій громаді постраждалих немає, пошкоджено приватні будинки.

Контекст:

Російські окупанти обстрілюють Дніпропетровську область із різних видів озброєння від початку повномасштабного вторгнення.

Нікополь та Нікопольський район із квітня опинилися під постійними обстрілами РФ: райцентр розташований на правому березі Дніпра, із протилежного боку – окупований Енергодар Запорізької області і ЗАЕС.