Росіяни ускладнюють виїзд з окупації для жителів захоплених територій – мер Мелітополя

Росіяни не дають українським автомобілям виїхати з окупації
Фото: EPA

Російські окупанти чинять перепони українцям, які хочуть виїхати на підконтрольну законній владі територію. Про це розповів 17 вересня мер тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров в ефірі національного телемарафону, відео він опублікував у Telegram.

За його словами, на пункті пропуску "Чонгар" окупанти почали створювати проблеми для власників машин на українських номерах. Вони вимагають перереєструвати автомобілі на окупованій території, а також погрожують проблемами із проїздом.

"Наші люди вчергове стають заручниками окупантів. Адже авто на номерах окупованих територій не пускають до ЄС. Усе більше країн обмежують в’їзд і авто на російських номерах", – зазначив Федоров.

Він підкреслив, що виїхати з окупації стає дедалі складніше. Федоров пояснив, що багато людей виїжджають через окупований росіянами Крим і територію РФ, а далі – через країни ЄС, але тепер їх автомобілями, на які вони будуть вимушені отримати номери країни-агресора, не впустять у Євросоюз.

Контекст:

Після повномасштабного вторгнення в Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли у 150-тисячний Мелітополь.

Обласний центр Запоріжжя окупанти взяти не змогли. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області і проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.