Росіяни ведуть наступ на трьох напрямках, українські військові відбили атаки біля 16 населених пунктів – Генштаб ЗСУ

Українські військові щодня відбивають атаки ворога
Фото: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine / Facebook
Минулої доби підрозділи сил оборони України відбили атаки окупантів поблизу 16 населених пунктів. Про це повідомив Генштаб ЗСУ вранці 8 січня.

Серед них – Стельмахівка, Макіївка й Білогорівка Луганської області, Роздолівка, Соледар, Бахмут, Залізне, Первомайське, Водяне, Побєда Донецької області.

"Зазнаючи великих втрат, ворог веде наступальні дії на бахмутському, авдіївському та лиманському напрямках і намагається покращити тактичне положення на куп'янському напрямку. На новопавлівському, запорізькому та херсонському напрямках окупанти обороняються", – ідеться в повідомленні.

На волинському й поліському напрямках, за даними Генштабу, ситуація без істотних змін: ворог зберігає військову присутність у прикордонних районах, але ознак формування його наступальних угруповань не виявлено.

Контекст:

Генеральний штаб ЗСУ наприкінці грудня 2022 року зазначав, що противник зосереджує зусилля на веденні наступальних дій на лиманському, бахмутському та авдіївському напрямках у Донецькій області.

Швидкість просування російських військ поблизу Бахмута сповільнилася останніми днями, повідомив американський Інститут вивчення війни 25 грудня. Росія навряд чи досягне значного прориву під Бахмутом найближчими тижнями, прогнозувала 3 січня 2023 року британська розвідка.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний 3 січня у розмові з головою Об'єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі розповів, що на ділянці Соледар – Бахмут – Майорськ ситуація залишається складною, ворог "фактично по трупах своїх" намагається просуватися вперед.