Росіяни ввімкнули український зв'язок на окупованих територіях для прослуховування розмов місцевих жителів – мер Мелітополя

Федоров попередив жителів окупованих територій, що їхні розмови можуть прослуховувати
Фото: mediacenter.org.ua
Російські окупанти не можуть подолати опір на захоплених територіях і вишукують патріотів у будь-який спосіб. Про це заявив мер окупованого Мелітополя Запорізької області Іван Федоров в ефірі "5 каналу" 22 лютого, відео він опублікував у Telegram.

За його словами, кілька тижнів тому росіяни привезли до Мелітополя локаційну станцію, яка може прослуховувати мобільний зв'язок і контролювати трафік мобільного інтернету. Місцями вони увімкнули український зв'язок – у такий спосіб сподіваються виявити українських патріотів або хоча б підслухати, про що та з ким спілкуються люди, заявив Федоров.

"Це така ж провокація, як і кілька місяців тому з російськими військовими авто, на які вони встановлювали українські номери та прапори і їздили селами, щоб виявити тих, хто буде радіти українським воїнам", – сказав він.

Федоров закликав жителів окупованих територій бути якомога обачнішими.

Контекст:

Після нападу на Україну російські окупаційні війська захопили частину території Запорізької області. 26 лютого 2022 року після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

Обласний центр Запоріжжя окупанти не змогли взяти. Тому вирішили зробити Мелітополь "столицею" тимчасово окупованої частини Запорізької області та проводили там псевдореферендум про "приєднання" регіону до РФ.