Росіяни вночі знову атакували Одеську область. Під удар потрапили об'єкти портової та промислової інфраструктури

Унаслідок ворожої атаки виникли пожежі
Фото: Олег Кіпер / Одеська ОДА (ОВА) / Telegram (архів)

Російські окупанти минулої ночі знову атакували портову інфраструктуру Одеської області. Про це в Telegram 2 серпня повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

"Уночі ворог спрямував ударні БПЛА на південь Одеської області. Унаслідок атаки на об'єктах портової та промислової інфраструктури регіону виникли пожежі, пошкоджено елеватор. На місці працюють усі відповідні служби", – написав Кіпер.

Станом на 5.30 відомостей про постраждалих не надходило.

"Остаточні дані та результати бойової роботи будуть від військового командування", – додав голова ОВА.

Контекст:

Після 17 липня, коли країна-агресор Росія відмовилася від продовження "зернової ініціативи", вона щодня завдає ударів по південних регіонах України, атакує портову і логістичну інфраструктуру.

Зокрема, окупанти обстріляли Одесу в ніч проти 23 липня. За останніми даними МВС, загинула одна й постраждало 22 людини, з них четверо діти. Крім Спасо-Преображенського собору УПЦ МП, російський удар по Одесі пошкодив 25 пам'яток архітектури.

Коментуючи ракетний удар по Одесі, у міноборони країни-агресора РФ заявили, що в місті нібито готували "теракти" проти Росії.

У ніч на 27 липня росіяни також завдали ракетного удару по портовій інфраструктурі Одеської області. Унаслідок цього загинув охоронець, пошкоджено обладнання одного з вантажних терміналів.