Росіяни завезли в окупований Мелітополь учителів із Дагестану – Сили спецоперацій

Учителі мають покрити дефіцит кадрів і займатися пропагандою та просуванням російських наративів у школах, які опинилися в окупації

Фото: depositphotos.com

Росіяни й далі завозять на тимчасово окуповані території вчителів для русифікації українських дітей. Наприклад, нещодавно в окупований Мелітополь завезли педагогів із Дагестану, повідомляє Центр національного спротиву, створений Силами спеціальних операцій.

Ці вчителі мають покрити дефіцит кадрів і займатися пропагандою та просуванням російських наративів у школах, які опинилися в окупації.

Завезення вчителів із РФ зумовлено тим, що українські вчителі відмовляються співпрацювати з окупантами й навчати дітей за російською шкільною програмою.

За даними центру, росіяни залучають дагестанських учителів до такої роботи, обіцяючи їм підвищені зарплати й пільги як учасникам бойових дій.

Контекст:

Після повномасштабного нападу на Україну 24 лютого російські війська захопили частину Запорізької області. 26 лютого після боїв зі Збройними силами України окупанти зайшли до 150-тисячного Мелітополя.

22 листопада мер міста Іван Федоров повідомив, що приблизно пів тисячі колаборантів і членів їхніх сімей виїхали з тимчасово окупованих територій Запорізької області до Криму. За даними Центру національного спротиву, колаборантів розселили у двох пансіонатах Севастополя.

30 листопада Федоров розповів, що на позиціях окупантів у селі під Мелітополем уночі прогриміло кілька потужних вибухів.