Російські окупанти завдали ракетного удару по заводах у Краматорську – мер

Гончаренко повідомив про чергову атаку росіян на Краматорськ
Фото: Олександр Гончаренко / Facebook
Російські окупанти 19 липня завдали чергового ракетного удару по Краматорську Донецької області. Про це повідомив у Facebook мер міста Олександр Гончаренко.

"Знову неспокійний ранок у Краматорську – ракетні удари по заводах. Нищать нашу промисловість", – написав Гончаренко.

Подробиць влада поки не публікувала.

Окупанти регулярно завдають авіаракетних ударів по Краматорську. 14 липня російські військові завдали авіаударів по промзоні міста, 15 липня знову атакували Краматорськ, 16-го і 18 липня Гончаренко також повідомляв про обстріли.

Контекст:

На початку квітня ЗСУ вигнали окупантів із північних областей України, із середини квітня загарбники зосередили сили на сході України.

"Російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися", – говорив президент України Володимир Зеленський. Він наголошував, що українці будуть захищатися і "питання тільки часу – коли вся територія держави буде звільнена".

На Донбасі окупанти намагаються повністю захопити Луганську область. Останнє велике місто регіону, Лисичанськ, ЗСУ покинули 3 липня.

Донецьку область Збройні сили України контролюють на 45%, говорив голова ОВА Павло Кириленко 2 липня.

За даними британської розвідки, зараз війська РФ можуть зосередитися на захопленні невеликих міст на підступах до Слов'янська і Краматорська.