"Російські пропагандисти дуже радіють вашому контенту". Глава МВС України вкотре попередив, що за відео прильотів каратимуть

Клименко попередив про відповідальність за публікацію в соцмережах відео наслідків ракетних ударів окупантів
Фото: mvs.gov.ua
Публікація наслідків ракетних ударів окупантів практично у прямому ефірі становить небезпеку і грає на руку ворогові. Про це 31 липня заявив у Telegram міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Міністр відреагував на фото й відео наслідків ракетного удару російських військ по Кривому Рогу Дніпропетровської області 31 липня, які з'явилися у соцмережах і одразу після цього – у росЗМІ за кілька хвилин після прильоту.

"Понад 17 місяців повномасштабної війни. А досі знаходяться ті, хто грає на руку ворогові, знімаючи та публікуючи кадри прильотів практично у прямому ефірі. Російські пропагандисти дуже радіють вашому контенту", – написав він.

Клименко додав, що тим українцям, хто досі не розуміє загрози своїх дій, правоохоронці "будуть пояснювати особисто – з Кримінальним кодексом у руках".

Контекст:

Українські офіційні особи й військові неодноразово закликали не знімати й не викладати в інтернет роботи ППО та її результатів, а також наслідків ударів окупантів по цілях в Україні одразу після прильотів. Водночас спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат визнавав, що влада не може запобігти всім випадкам зйомки звичайними громадянами роботи ППО.

31 травня "Українська правда" з посиланням на джерела у правоохоронних органах повідомила, що Служба безпеки України оголосила підозру блогерам, які під час повітряної атаки країни-агресора РФ на Київ в ніч на 17 травня опублікували відео роботи ППО.

31 травня поліція повідомила про викриття ще дев'ятьох жителів Києва, які, за її даними, знімали й публікували в інтернеті кадри роботи протиповітряної оборони під час масованих російських обстрілів столиці.