Російський підполковник потрапив у полон. На ньому були труси і шкарпетки з позначками ЗСУ

Кошель був на прямому зв'язку з командувачем 58-ї армії РФ
Фото: Ярослав Галас / Facebook
128-ма окрема гірсько-штурмова Закарпатська бригада взяла в полон російського полковника Олександра Кошеля. Про це 22 березня у Facebook написав військовослужбовець підрозділу Ярослав Галас.

"Одразу після взяття Кошеля в полон росіяни кинули значні сили на його визволення. У тому числі підняли авіацію, яка завдала вогневого удару по наших штурмовиках. Однак ніхто внаслідок ворожого вогню не постраждав, полоненого доставили у безпечне тилове місце. Під час особистого огляду бійці 128 бригади з подивом виявили, що підполковник Кошель носить спідню білизну й шкарпетки з позначками "Збройні сили України". Промовистий доказ, що штабісти росармії визнають – навіть труси й шкарпетки ЗСУ кращі за спідню білизну перехваленої "другої армії світу", – наголосив Галас.

За його словами, Кошель був на прямому зв'язку з командувачем 58-ї армії РФ генерал-лейтенантом Михайлом Зуськом.

"Сам Зусько родом з України – із невеликого села Ветли Камінь-Каширського району Волинської області. Зараз він воює проти України, але геть невдало. 58 армія РФ намагалася просунутися вглиб нашої території на миколаївському напрямку і півтора тижня тому була вщент розбита ЗСУ. Після цього Зуська неформально охрестили найбездарнішим російським генералом", – повідомив Галас.

Він додав, що Кошель дає свідчення українським контррозвідникам.

Контекст:

В Україні в полоні перебуває 562 російські військові, повідомила 19 березня віцепрем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

"Коли мені кажуть: "Давайте не будемо обмінювати до кінця війни" – уявіть, ми забираємо в українського солдата. Цей полонений стоїть на забезпеченні і харчується так само, як український солдат. Ми зобов'язані це робити. Їх будуть тисячі, цих полонених", зауважила вона.