"Розглянули важливу інформацію від розвідки. Готуємося до всіх можливих подій". Зеленський розповів про засідання ставки

Зеленський збирав ставку в неділю, 29 січня
Фото: president.gov.ua

На черговому засіданні ставки верховного головнокомандувача заслухали доповіді щодо оперативної ситуації на фронті, зокрема на донецькому напрямку й на півдні України. Про це президент України Володимир Зеленський повідомив 29 січня у Telegram.

"Розглянули важливу інформацію від розвідки щодо ймовірних дій ворога на найближчий період. Готуємося до всіх можливих подій", – наголосив Зеленський.

Глава держави додав, що на засіданні ставки обговорили питання забезпечення найважливіших потреб сил оборони України в основних зразках озброєння, військової техніки та боєприпасів для проведення операцій, які запланували на 2023 рік.

Контекст:

Ставка верховного головнокомандувача – надзвичайний орган вищого військового керівництва України, який у період війни здійснює стратегічне управління ЗСУ й іншими військовими формуваннями держави.

Зеленський збирає ставку з інтервалом кілька днів, протягом минулого року він провів 45 таких засідань. У 2023 році президент збирав ставку 3-го, 5-го, 12-го, 16-го, 19-го та 26 січня.

27 січня Bloomberg із посиланням на джерела серед російських чиновників у Кремлі повідомило, що Путін планує новий наступ в Україні й готується до багаторічної війни.

Секретар РНБО України Олексій Данілов зазначив, що Росія може розпочати новий наступ у період до 24 лютого.