СБУ в Луганській області затримала екс-бойовика, який зареєструвався як вимушений переселенець

Бойовика затримали в момент, коли він знімав гроші в банкоматі
Фото: ssu.gov.ua

Затриманий Службою безпеки України уродженець Луганської області довгий час входив до складу незаконних збройних формувань терористів "Рим" і "первая казачья сотня Синельникова", він брав участь у катуваннях українських військових, конвоював полонених на територію РФ.

У Міловому Луганської області затримали бойовика терористичної організації "ЛНР". Про це повідомляє Служба безпеки України (СБУ).

Співробітники спецслужби встановили, що уродженець Луганської області довгий час входив до складу незаконних збройних формувань терористів "Рим" і "первая казачья сотня Синельникова", де був "особистим помічником" ватажків.

"Під час досудового слідства співробітники СБУ задокументували, що бойовик брав участь у катуванні українських військових, узятих терористами в заручники. Він також за вказівкою російських кураторів конвоював бранців на територію РФ", – ідеться в повідомленні.

За даними спецслужби, бойовик вирішив покинути лави незаконних збройних угруповань і виїхати на територію, підконтрольну українській владі. Чоловік зареєструвався як вимушений переселенець для отримання соціальних виплат від української держави.

Його затримали в момент, коли він знімав гроші в банкоматі.

Як пише прес-служба Генеральної прокуратури України, затриманому вручено повідомлення про підозру в участі в терористичній організації та веденні агресивної війни.