СБУ в Маріуполі затримала екс-бойовика "ДНР", який брав участь в обстрілі Мар'їнки і Красногорівки

Затриманому оголошено про підозру у створенні терористичної групи чи терористичної організації
Фото: Служба безпеки України / Facebook

Житель Маріуполя, якого затримали співробітники Служби безпеки України, у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань, де служив розвідником. У складі "мінометного розрахунку" він обстрілював Мар'їнку і Красногорівку, брав участь у боях проти сил АТО.

У Маріуполі Донецької області залучені до операції Об'єднаних сил співробітники Служби безпеки України затримали бойовиків терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє прес-служба відомства на своїй сторінці у Facebook.

Установлено, що житель Маріуполя у 2014 році приєднався до незаконних збройних формувань, де служив розвідником. У складі "мінометного розрахунку" бойовиків зловмисник обстрілював Мар'їнку і Красногорівку, брав участь у боях проти сил АТО.

"Ставши свідком численних злочинів проти цивільного населення й мародерства з боку терористів, мешканець Донеччини вирішив покинути лави бандформування. Певний час бойовик переховувався від правоохоронних органів на підконтрольній українській владі території", – ідеться в повідомленні.

Затриманому оголошено про підозру у створенні терористичної групи чи терористичної організації. Розслідування в межах кримінальної справи триває.

Збройний конфлікт у Донецькій і Луганській областях між українською армією і проросійськими бойовиками почався у квітні 2014 року. Із 14 квітня 2014-го урядові сили проводили на Донбасі антитерористичну операцію. 30 квітня 2018 року АТО офіційно завершилася, замість неї, відповідно до закону про реінтеграції Донбасу, почалася операція Об'єднаних сил.