СБУ викликає дружину Губарєва на допит

СБУ викликає Губарєву на допит
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Катерина Губарєва, дружина "народного губернатора Донецької області" Павла Губарєва, повинна з'явитися на допит 27, 28 і 29 березня о 10.00, ідеться в повістках.

Служба безпеки України викликає на допит дружину "народного губернатора Донецької області" Павла Губарєва – Катерину. Повістки про виклик на допит опубліковані в газеті "Урядовий кур'єр".

Губарєва повинна з'явитися на допит 27, 28 і 29 березня о 10.00 до старшого слідчого для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні, відкритому 21 липня 2014 року за 1 ч. ст. 258-3 (створення терористичної організації, керівництво такою організацією або участь у ній) і ч. 1 ст. 258-5 (фінансування тероризму) Кримінального кодексу України.

Один із ватажків донецьких бойовиків Павло Губарєв брав участь у захопленні Донецької облдержадміністрації у 2014 році, був "народним губернатором" Донецької області.

У квітні 2014 року бойовика затримали, він перебував у СІЗО Служби безпеки України, після чого у травні його обміняли на трьох співробітників спецпідрозділу СБУ "Альфа", захоплених бойовиками.

У лютому 2016 року ватажок терористів "ДНР" Олександр Захарченко "призначив" його "в.о. голови адміністрації" міста Ясинувата Донецької області, яке перебуває під контролем терористів. Як пишуть "Новости Донбасса", після того, як у Ясинуватій пройшов мітинг проти Губарєва як мера, до своїх обов'язків він так і не приступив.