СБУ викрила фермера, який годував російських військових під час окупації Київської області

За інформацією СБУ, український фермер одним із перших підтримав російських загарбників
Фото: Служба безпеки України / Telegram
Служба безпеки України встановила особу громадянина України, який співпрацював із російськими військовими під час тимчасової окупації частини Київської області. Про це пресслужба СБУ повідомила 8 листопада у Telegram.

За інформацією СБУ, ним виявився фермер Поліської територіальної громади Вишгородського району Київської області. У службі зазначили, що на початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну він одним із перших підтримав загарбників, які захопили місцеві населені пункти.

"Щоб налагодити контакт, колаборант постачав їм оптові партії продтоварів зі своєї тваринницької ферми. Для транспортування продукції "конфіскував" в односельчанина вантажівку, погрожуючи "заявити" на того до місцевої окупаційної адміністрації", – ідеться у повідомленні.

У СБУ заявили, що фермер забирав акумулятори, водонасосні станції, генератори, бензопили та інше господарське обладнання і передавав їх окупантам. Після деокупації області, за інформацією служби, він залишився в одному із селищ і сподівався уникнути правосуддя, проте СБУ викрила його й повідомила про підозру.

Контекст:

Наприкінці лютого російські війська окупували частину Київської області. 2 квітня область звільнили від російських окупантів.

У населених пунктах регіону виявлено тіла убитих мирних жителів. Голова обласної поліції Андрій Нєбитов повідомив, що станом на 9 вересня у Київській області було знайдено 1360 тіл загиблих.

Генеральний прокурор України Андрій Костін повідомив 19 вересня, що судові вироки за скоєння злочинів на території України дістало дев'ятеро російських окупантів.