СБУ викрила жителя Івано-Франківська, який у соцмережах агітував за "русский мир" і підтримував Путіна

Під час обшуків СБУ вилучила телефон і комп'ютерну техніку з доказами протиправної діяльності
Фото: Управління СБ України в Івано-Франківській області / Facebook

Служба безпеки України викрила жителя Івано-Франківська, який у соцмережах підтримував російських окупантів. Про це 26 січня у Facebook повідомило управління СБУ в Івано-Франківській області.

За даними спецслужби, затриманий у соцмережах агітував за "русский мир".

"У своїх профілях чоловік поширював дописи на підтримку [президента РФ] Володимира Путіна й бойовиків незаконних збройних формувань. Фігурант – колишній радянський військовий, уродженець РФ, в Україні живе від часу встановлення незалежності", – ідеться в повідомленні.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого СБУ вилучила телефон і комп'ютерну техніку із доказами протиправної діяльності.

Слідчі СБУ повідомили фігуранта про підозру за ч. 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України (поширення матеріалів, у яких міститься глорифікація осіб, які здійснювали розпочату у 2014 році збройну агресію РФ проти України, зокрема представників збройних формувань РФ і незаконних збройних формувань).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі строком до п'яти років.

Контекст:

Росія почала повномасштабну війну проти України 24 лютого 2022 року, про вторгнення оголосив Путін. Фактично РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли після Революції гідності вона незаконно анексувала Крим і окупувала частину Донецької й Луганської областей.