СБУ викрила агента РФ, який наводив ракети окупантів на Нікополь і передавав їм позиції HIMARS

Чоловік коригував ракетні удари по об'єктах енергетичної інфраструктури у регіоні
Фото: ssu.gov.ua
Під час контрдиверсійних заходів у прифронтових районах Дніпропетровської області Служба безпеки України затримала агента, який повідомляв росіянам можливі бойові позиції реактивних систем залпового вогню Збройних сил України. Про це 29 жовтня інформує пресслужба СБУ.

За даними слідства, затриманий місцевий житель, якого після початку повномасштабного вторгнення Росії завербували представники спецслужб ворога. Він стежив за РСЗВ HIMARS та далекобійними британськими гаубицями М777 поблизу лінії фронту, ідеться в повідомленні.

Крім того, чоловік коригував численні ракетні удари по Нікополю, зокрема по об'єктах енергетичної інфраструктури, і звітував окупантам про наслідки повітряних атак, повідомляють у СБУ.

Затриманого повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Контекст:

Російські окупанти обстрілюють Дніпропетровську область із різних видів озброєння від початку повномасштабного вторгнення. Найчастіше ударів завдають по південних районах, розташованих неподалік від тимчасово окупованих частин Херсонської та Запорізької областей.

Нікопольський район межує із Запорізькою областю. Нікополь опинився під постійними обстрілами РФ: місто розташоване на правому березі Дніпра, із протилежного боку – окупований Енергодар і Запорізька АЕС.