СБУ заочно оголосила про підозру двом "заступникам глави МВС ЛНР"

За інформацією СБУ, підозрювані незаконно переслідували українських громадян
Фото: Gordonua.com

Двох "заступників міністра внутрішніх справ ЛНР" оголосили в розшук, поінформували у Службі безпеки України.

Українські правоохоронці заочно повідомили про підозру двох "заступників міністра внутрішніх справ (МВС) ЛНР", поінформувала Служба безпеки України у Facebook.

"Правоохоронці встановили, що у 2014 році двоє мешканців Луганська – дільничний інспектор і звільнений з посади оперуповноваженого місцевого райвідділу міліції – приєдналися до незаконних збройних формувань. Перебуваючи у складі терористичної організації "ЛНР", зловмисники наразі обіймають "посади заступників міністра внутрішніх справ". Оперативники спецслужби задокументували факти здійснення ними незаконного переслідування українських громадян, участі у придушенні спротиву терористам із боку цивільного населення та сприяння бойовикам ОРЛО (окремих районів Луганської області. – "ГОРДОН") у протидії силам антитерористичної операції", – розповіли у СБУ.

"Заступників глави МВС ЛНР" підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Їх оголосили в розшук.

На сайті "МВС ЛНР" повідомляють, що "заступниками міністра" є Михайло Параскєєв і Юрій Говтвін. Роман Ведмеденко виконує обов'язки "першого заступника", Михайло Ваховський – "заступника".