СБУ запобігла теракту, який готували бойовики "ДНР"

Затриманий виявився жителем Донецької області
Фото: ssu.gov.ua

Бойовики планували терористичний акт у зоні проведення операції Об'єднаних сил, повідомляє пресслужба СБУ.

Контррозвідники і слідчі Служби безпеки України затримали жителя Донецької області під час спроби підриву підстанції розподілу електроенергії в зоні проведення операції Об'єднаних сил. Про це 30 листопада повідомляє пресслужба СБУ.

Оперативники спецслужби встановили, що чоловік виконував завдання так званого "МДБ ДНР". Саморобний вибуховий пристрій, який зберігали в організованому сховку, зловмисник планував закласти на об'єкті й привести в бойову готовність. За задумом кураторів, вибух мав дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в регіоні й залякати населення.

Затриманому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 (терористичний акт) Кримінального кодексу України, а також обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками "ДНР" і "ЛНР", які контролюють частину Донецької і Луганської областей, з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення до України, незважаючи на надані Україною факти та докази.