СБУ затримала жительку Донецької області, підозрювану у зливанні ФСБ РФ інформації про позиції сил оборони біля Слов'янська і Краматорська

Співробітники СБУ затримали фігурантку у Краматорському районі під час спроби передавання закритих відомостей агресору
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України у прифронтових районах Донецької області викрила місцеву жительку, яку підозрюють у зливанні ФСБ РФ інформації про позиції сил оборони. Про це 8 червня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

"Зловмисниця відслідковувала маршрути переміщення сил ЗСУ на слов'янському і краматорському напрямках. Зібрані відомості фігурантка передавала до ФСБ через месенджер. Розвідінформація потрібна була загарбникам для підготовки масованих повітряних ударів по пунктах базування сил оборони та маршрутах руху військових колон", – ідеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали фігурантку у Краматорському районі під час спроби передання закритих відомостей агресору. У неї вилучили мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російською спецслужбою.

За даними слідства, 49-річну жінку у грудні 2022 року до негласної співпраці залучив кадровий співробітник ФСБ. У поле зору окупантів вона потрапила через свої неодноразові антиукраїнські висловлювання в забороненій соцмережі "Одноклассники".

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантку про підозру. Наразі вона перебуває під вартою.

Контекст:

Найінтенсивніші бої зараз точаться на Донбасі.

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр 5 червня заявила, що на деяких напрямках сили оборони України перейшли до наступальних дій. Українські захисники мають певні успіхи під Бахмутом Донецької області, зазначила вона.