СБУ затримала підозрюваного в установленні камер для стеження за ЗСУ в Запорізькій області

СБУ деактивувала камери й заарештувала підозрюваного
Фото: Служба безпеки України / Telegram

Служба безпеки України затримала підозрюваного в організації стеження за переміщеннями української армії в Запорізькій області. Про це пресслужба СБУ повідомила 30 жовтня в Telegram.

За її даними, чоловік збирав розвіддані про маршрути руху й кількість техніки та військових сил оборони, які вирушали на передову. Для цього він установив уздовж основних автошляхів регіону приховані вебкамери, стверджують у СБУ.

"У зоні особливої уваги РФ були колони важкої бронетехніки й артилерії ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на південному фронті. Агент установив вебкамери в локаціях, на які йому вказав "куратор" із Федеральної служби безпеки РФ", – ідеться в повідомленні.

За інформацією слідчих органів, фігурант, місцевий житель, отримав від окупантів за виконання завдання 30 тис. грн. СБУ зафіксувала дії підозрюваного, затримала його під час технічної перевірки однієї з вебкамер і деактивувала їхню роботу.

Підозру повідомлено за ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (замах на скоєння злочину, державна зрада).