СБУ затримала колишнього начальника розвідки, який готував для окупантів списки цілей серед українських чиновників

Колишнього поліцейського окупанти завербували в червні 2022 року
Фото: ssu.gov.ua
Служба безпеки України затримала в Одесі агента російських спецслужб – колишнього керівника кримінальної розвідки управління боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України (розформованого 2015 року УБОЗ). Про це інформує сайт відомства.

Його підозрюють у переданні ворогові закритої інформації про результати розслідування резонансних справ, а також особисті дані про керівництво спецслужб та міністерства внутрішніх справ.

Встановлено, що фігурант переїхав до Одеси після звільнення з міліції 2014 року. У поле зору російських спецслужб потрапив через свої прокремлівські погляди, які висловлював серед колишніх колег-правоохоронців. Окупанти завербували його в червні 2022 року.

Зібрані відомості він передавав своєму "зв'язковому" – кадровому співробітнику МВС Росії Сергієві Єрьоміну, діяльність якого координує ФСБ, ідеться в повідомленні.

Надану інформацію окупанти використовують для визначення "потенційних цілей" серед українських силовиків, проведення диверсій та спеціальних інформаційних операцій із їхньої дискредитації і спроб вербування.

Слідчі СБУ повідомили затриманого про підозру в державній зраді. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.