Ще п'ятеро мирних громадян України загинули через російську агресію – Офіс президента

Учора цивільні загинули в Херсонській та Донецькій областях
Фото: ЕРА (архів)
Протягом доби 3 січня в Україні зафіксували загибель п'яти цивільних – жертв російської агресії. Про це заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив у Telegram.

Ще 13 людей, за його словами, зазнали поранень.

Тимошенко уточнив, що вчора в Донецькій області одна людина загинула, п'ятьох поранено, у Запорізькій області один поранений, у Харківській – двоє. У Херсонській області впродовж останньої доби зафіксували смерть чотирьох людей, написав він. Зокрема, ідеться про двох цивільних, які загинули раніше.

Контекст:

За словами президента Володимира Зеленського, упродовж восьми місяців повномасштабної війни Росія застосувала проти України приблизно 4,7 тис. ракет. Також окупанти обстрілюють населені пункти країни з артилерії. Протягом останньої доби, за інформацією Генштабу ЗСУ, війська РФ завдали по Україні семи ракетних, 18 авіаційних ударів і понад 85 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню.

Точна кількість жертв повномасштабної російської агресії наразі невідома. За даними МВС України, станом на 4 грудня 2022 року було відомо про загибель понад 9400 мирних жителів, зокрема 461 дитини. Щонайменше 6800 українців травмовано.