Щонайменше чотирьох людей поранено внаслідок ранкових обстрілів Миколаєва, будівлі університетів серйозно пошкоджені

Унаслідок ракетних ударів по Миколаєву 15 липня пошкоджено два університети та житлові будинки
Фото: Головне управління ДСНС України в Миколаївській області / Facebook
Унаслідок ранкових ракетних ударів по Миколаєву поранено чотирьох людей, повідомила голова Миколаївської обласної ради Ганна Замазєєва у Telegram.

"Сьогодні зранку новий масштабний обстріл Миколаєва. Мінімум 10 ракет по двох наших університетах та об'єктах інфраструктури. Пошкоджено житлові будинки. На зараз, унаслідок цієї атаки, четверо поранених. Рятувальні операції продовжуються", – написала Замазєєва.

Також під удари потрапили населені пункти Баштанського та Миколаївського районів області. Обстріли зафіксовано у Галицинівській, Очаківській, Широківській, Березнегуватській, Шевченківській, Баштанській та Привільненській громадах.

Упродовж минулої доби у Миколаївській області, за інформацією Замазєєвої, поранення дістало 13 людей. Дітей серед постраждалих немає.

Уранці 15 липня у Миколаєві прогриміло понад 10 потужних вибухів, повідомив мер міста. Пізніше стало відомо, що Росія атакувала ракетами два університети: Національний університет кораблебудування імені адмірала Макарова та Миколаївський національний університет імені В.О. Сухомлинського (колишній Миколаївський педагогічний інститут).

По НУК влучило п'ять ракет С-300, по педуніверситету – чотири, зруйновано два поверхи будівлі, повідомив голова ОВА Віталій Кім. За його словами, до початку навчального року відновити будівлі неможливо, оскільки "руйнування є досить масштабними" і лише на експертизу піде багато часу.

Мер Миколаєва Олександр Сєнкевич уточнив, що внаслідок влучення ракети будівля НУК серйозно постраждала.

"Університет кораблебудування. Тут практично немає вцілілих аудиторій. Сил і витримки колективу", – написав Сєнкевич.

У будівлі педагогічного університету рятувальникам довелося обвалити частину надбудови, яка після ракетного обстрілу ледве трималася і могла будь-якої миті впасти на пішохідну частину, додав мер.

Контекст:

Російська армія обстрілює Миколаїв та область із 24 лютого першого дня повномасштабного вторгнення до України. У березні  квітні інтенсивність обстрілів знизилася після того, як українські військові відсунули окупантів від міста. З травня Миколаїв знову зазнає ракетних обстрілів майже щодня.

14 липня окупанти обстріляли низку цивільних об'єктів у Миколаєві, зокрема готель "Миколаїв" у центрі міста.