Шмигаль назвав регіони з найскладнішою ситуацією з електропостачанням

Після масових російських обстрілів в Україні почалися вимкнення світла
Фото: depositphotos.com
Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні уряду 8 листопада назвав регіони з найскладнішою ситуацією з електропостачанням. Його промову опублікувала пресслужба Кабміну.

"Найскладніша ситуація з точки зору [постачання] електроенергії зараз у нас у Києві, Київській і Харківській областях. Російські терористичні війська прицільно били по розподілу [електроенергіїу цих регіонах, намагаючись знищити магістральні лінії і підстанції", – заявив він.

За словами Шмигаля, зараз енергетики працюють над тим, щоб поступово зробити графіки вимкнень "передбачуванішими" для людей і для бізнесу.

"Звичайно, ми всі маємо розуміти, що це можливо лише за умови, що нових пошкоджень не буде. І всі ми будемо свідомо ставитися до економії споживання електроенергії", – сказав глава уряду.

Він повідомляв, що вугілля та газу в Україні досить для проходження опалювального сезону, але "головним викликом" залишається саме умисне пошкодження енергетичної інфраструктури Росією.

Контекст:

Від початку жовтня Росія активізувала атаки на об'єкти інфраструктури по всій Україні. Унаслідок обстрілів в Україні пошкоджено приблизно 40% енергетичної інфраструктури, повідомили 19 жовтня у Міненерго.

У країні почали вводити тимчасові вимкнення світла.

31 жовтня Росія здійснила чергову масовану ракетну атаку по Україні. Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що російські ракети пошкодили 18 об'єктів інфраструктури у 10 регіонах країни. Більшість із пошкоджених об'єктів – енергетичні.

Мер Києва Віталій Кличко заявляв 5 листопада, що у Києві роблять все, щоб уникнути блекауту, але не відкидають такої імовірності.