Шойгу заявив окупантам, що РФ нарощує обсяги виробництва боєприпасів

Шойгу (у центрі) заявив, що РФ почала виробляти більше "як звичайних, так і високоточних" снарядів
Фото: EPA
Міністр оборони країни-агресора РФ Сергій Шойгу 1 квітня провів нараду у штабі об'єднаного угруповання російських військ і заявив, що кількість боєприпасів, які виробляє РФ, "зросла кратно". Про це пише російське держагентство "РИА Новости".

Шойгу заявив, що обсяги постачання найбільш затребуваних на фронті боєприпасів визначено, і запевнив, що "вживають необхідних заходів щодо їх нарощування".

Водночас, за його словами, уже зараз "кількість виготовленої продукції для забезпечення військ зросла кратно, ідеться як про звичайні, так і про високоточні типи засобів ураження".

Він також заявив, що це дасть змогу виконувати на війні завдання, які поставив президент РФ Володимир Путін.

Питання забезпечення загарбників боєприпасами "на постійному контролі в уряді та МО РФ", додали в повідомленні.

Контекст:

За оцінкою української військової розвідки станом на листопад 2022 року, внаслідок міжнародних санкцій можливості російського військового виробництва значно скоротилися.

РФ шукає снаряди для артилерії, танків, "Градів" по всьому світу, заявляв у грудні начальник Головного управління розвідки Кирило Буданов. На запитання, чи можливий у росіян "технічний голод" через санкції, Буданов відповів, що він уже настав.

11 січня 2023 року в оперативному аналітичному звіті американського Інституту вивчення війни (ISW) зазначали, що нездатність російського військово-промислового комплексу вирішити проблему браку боєприпасів, імовірно, перешкоджатиме здатності військ РФ підтримувати наступальні операції в Україні.

Британська розвідка 14 березня повідомила, що Росія через загострення "снарядного голоду" почала використовувати старі боєприпаси, які вважали непридатними.

На донецькому напрямку окупанти зазнають "артилерійського голоду", в артилерійських підрозділах РФ введено ліміти на використання боєприпасів, повідомив у березні керівник об'єднаного пресцентру сил оборони таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

Цю інформацію пізніше підтвердив Путін і пообіцяв виробляти "втричі більше боєприпасів", ніж використовує Україна.