Шоломи, бронежилети, протигази. Міністр оборони Ізраїлю затвердив надання Україні обладнання для рятувальників

Ганц затвердив надання Україні шоломів та бронежилетів
Фото: ЕРА
Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц затвердив надання Україні партії спорядження для рятувальників та громадських організацій. Про це 12 липня повідомили NEWSru.co.il і The Times of Israel із посиланням на пресслужбу міністерства.

Ізраїль доправить в Україну захисні шоломи, бронежилети – по 1,5 тис. одиниць, а також сотні костюмів для саперів, 1 тис. протигазів та десятки систем для фільтрації повітря від отруйних газів, ідеться у повідомленні.

У міноборони Ізраїлю кажуть, що цю партію буде передано в Україну найближчими тижнями.

NEWSru.co.il наголошує, що це обладнання не призначене для бойових дій, оскільки не має достатнього захисту.

Контекст:

Ізраїль після початку повномасштабного вторгнення Росії спочатку надавав Україні винятково гуманітарну допомогу, зокрема у березні відкрив польовий шпиталь у Львові та передав кілька броньованих машин швидкої допомоги.

20 квітня Ганц оголосив про передання першої партії шоломів і бронежилетів для медиків та рятувальників, які працюють у зоні бойових дій. Україна з перших днів війни просила в Ізраїлю засоби захисту, але Ізраїль знову і знову відмовлявся, "побоюючись реакції у відповідь із боку Росії", зазначав тоді журналіст Axios Барак Равід. Він, а також українські ЗМІ дійшли висновку, що політика Ізраїлю у цьому питанні змінилася.