Скорик висловив підтримку "всім політв'язням по обидві сторони лінії розмежування", Білецький сказав, що той переходить "усі розумні рамки"

Білецький – Скорику: Ви переходите рамки, я вас попереджаю
Фото: Shuster online / Facebook
Народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Микола Скорик і лідер "Національного корпусу" Андрій Білецький зіткнулися в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" в питанні війни на Донбасі.

Нардеп від "Опозиційної платформи – За життя" Микола Скорик в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера" на телеканалі "Україна" заявив, що українська сторона має "повернути законність" і погодитися на амністію бойовиків на Донбасі.

"Ми цю законність втратили у 2014 році, коли десятками вбивали людей на вулицях і Києва, і Одеси. На сьогоднішній день це питання не розслідуване", – сказав Скорик.

Він підкреслив, що українська влада має зробити все, щоб повернути свої території. Нардеп додав, що хоче висловити свою підтримку "всім політв'язням по обидві сторони від лінії розмежування".

У відповідь лідер партії "Національний корпус", засновник полку "Азов" Андрій Білецький заявив, що Скорик "переходить всі розумні рамки".

"Ви переходите рамки, я вас попереджаю. Ви коли говорите "по обидві сторони", ви говорите про тих людей, яких за вашою допомогою обміняли", – сказав він.

Білецький нагадав про вбивство в Маріуполі Донецької області полковника Служби безпеки України Оександра Хараберюша і підкреслив, що його вбивць обміняли за поданням соратників Скорика.

"Пройде час  і ваша роль в "Ізоляції" й у ситуаціях із "ЛДНР" обов'язково вилізе", – додав лідер "Нацкорпусу".

2014 року відразу після окупації Криму Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти й докази.

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у вересні 2020 року сказала, що в полоні бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР" перебуває 235 українських громадян.