"Скоро настане той час, коли ми перейдемо до активних наступальних дій". Сирський розповів про ситуацію на лиманському напрямку

Сирський зустрівся з командирами частин і підрозділів, які виконують завдання в найгарячіших точках фронту
Фото: Military Media Center / Telegram

Сили оборони України завдають значних втрат російським окупантам на лиманському напрямку. Про це командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський 29 травня заявив у Telegram.

"Лиманський напрямок. Наші частини й підрозділи продовжують стійко утримувати займані рубежі й позиції, відбивають усі спроби ворога просунутися вперед у районах [населених пунктів] Білогорівка, Спірне, Новоселівське, Торське, завдають йому значних втрат в особовому складі й техніці", – написав він.

Командувач повідомив про зустріч із командирами частин і підрозділів, які виконують завдання в найгарячіших точках фронту. На зустрічі, за його словами, обговорювали ймовірні сценарії розвитку подій на лиманському напрямку й поточну ситуацію на фронті.

"Зазначив, що скоро настане той час, коли ми перейдемо до активних наступальних дій. Визначив конкретні завдання на підготовку до них", – підсумував Сирський.

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України 2014 року, коли окупувала Крим і частину Донецької й Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного й південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської й Харківської областей.

Найінтенсивніші бої зараз тривають на Донбасі. За даними Генштабу станом на початок травня, противник і далі зосереджує основні зусилля на лиманському, бахмутському, авдіївському й мар'їнському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут і Мар'їнка Донецької області.

Втрати російських окупантів, за даними Генштабу ЗСУ станом на 29 травня 2023 року, становлять приблизно 207 030 військових убитими, 3801 танк, 313 літаків, 298 вертольотів і тисячі одиниць іншої техніки. Водночас у ЗСУ зазначають, що втрати окупантів можуть бути значно вищими за офіційні цифри.