"Скоро рештки орківських надій не буде куди складати. Астанавітєсь!" Біля Кривого Рогу українська система ППО збила російську ракету

Українські зенітники 27 вересня поповнили колекцію збитих ракет окупантів
Фото: Повітряне командування "Схід" / Facebook

27 вересня о 21.03 у Криворізькому районі Дніпропетровської області українські сили ППО збили крилату ракету, випущену російськими військами. Про це 27 вересня у Facebook повідомила пресслужба повітряного командування "Схід" Збройних сил України.

"Скоро рештки орківських надій не буде куди складати. Як то кажуть: "Астанавітєсь!" – написали українські зенітники, коментуючи точне влучання.

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул у Telegram підтвердив роботу системи ППО.

Оперативне командування "Південь" у Facebook уточнило, що удару по Кривому Рогу окупанти намагалися завдати ракетою Х-59 із винищувача Су-35, який випустив її з району окупованого Мелітополя Запорізької області.

У вересні окупанти посилили обстріли Кривого Рогу Дніпропетровської області. Російські окупаційні війська 26 вересня завдали ракетного удару по аеропорту міста, використовуючи ракету Х-59.

До цього із 14-го до 16 вересня російські війська випустили по місту 13 крилатих ракет різних типів, атакуючи гідротехнічні споруди на Карачунівському водосховищі та річці Інгулець. Унаслідок часткової руйнації споруд рівень води в Інгульці піднявся, було оголошено евакуацію жителів у двох районах Кривого Рогу, згодом підтоплення було ліквідовано.

Ракетними ударами по цивільній інфраструктурі росіяни намагаються підірвати моральний дух українців, вважає британська розвідка.

Контекст:

Росія почала повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. У квітні росіян вигнали з північних областей, зараз бої відбуваються на сході та півдні країни.

За даними президента Володимира Зеленського станом на 15 вересня, Росія випустила по території України понад 3800 ракет. Частину з них збили сили ППО.