Спецслужби РФ і Білорусі готують теракт, щоб звинуватити в ньому Україну – Центр національного спротиву

Росіяни можуть підірвати нафтобазу в Білорусі, говорять у ЦНС
Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Спецслужби країни-агресора Росії та Білорусі мають намір скинути вибухівку з дрона на білоруську нафтобазу, щоб надалі звинуватити в цьому Україну. Про це повідомляє 10 жовтня Центр національного спротиву (ЦНС), створений Силами спецоперацій ЗСУ.

Зазначають, що між російською ФСБ і білоруським КДБ досягнуто домовленостей провести операцію "під чужим прапором" проти одного з об’єктів на території Білорусі з подальшим звинуваченням у цьому української сторони.

Зараз як об’єкт для теракту розглядають нафтобазу "Брестоблнефтепродукт" неподалік населеного пункту Прилуки Брестської області, який розташований за 2 км від білорусько-польського кордону, заявили у ЦНС.

За інформацією від білоруського підпілля, аеророзвідку ймовірних об’єктів вели найманці російської приватної військової компанії "Вагнер" у серпні цього року.

У ЦНС наголосили, що сили оборони України діють винятково на території України, а така провокація необхідна росіянам, щоб зменшити рівень підтримки України.

Контекст:

Це не перший випадок, коли повідомляють про підготовку провокацій із боку РФ. Зокрема, 24 червня Головне управління розвідки Міноборони України повідомляло, що РФ хоче підірвати житлові будинки в Мозирі, щоб втягнути Білорусь у війну проти України.

У липні в оперативному командованні "Південь" повідомляли, що російські окупанти можуть атакувати будь-яке іноземне судно в районі окупованого Криму і спробувати перекласти провину на Україну

15 серпня ЦНС інформував про підготовку росіянами провокації на Курській атомній електростанції у РФ.