Спікер повітряних сил розповів, як ЗСУ вдалося збити за добу чотири літаки окупантів

Окупанти кидають штурмові літаки на контрнаступ ЗСУ на сході та півдні України
Фото: Командування Повітряних Сил ЗСУ / Facebook

Чотири бойові літаки окупантів, які збили за останню добу, Збройним силам України вдалося знищити без участі авіації. Про це 25 вересня в ефірі національного телемарафону, який "1+1" транслює в YouTube, заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, такого результату вдалося досягти, тому що ворог, атакуючи українські позиції, допускає сильні зниження, і це робить його гарною ціллю для переносних ракетно-зенітних комплексів.

"Російські пабліки назвали це "очень плохой день". Офіційні джерела цього не підтверджують зазвичай, такі втрати, а от соцмережі, по суті, підтверджують, що за добу  чотири літаки знищено, і це зроблено не повітряними силами, а нашими побратимами з десантно-штурмових військ, сухопутними підрозділами ЗСУ", – сказав він.

За словами Ігната, окупанти кидають штурмові літаки на контрнаступ ЗСУ на сході і півдні України.

"Ідеться про ПЗРК різних типів, і це результат того, що ворог атакує наші підрозділи, які ведуть контрнаступальні дії. Саме на низьких висотах добре працюють ПЗРК", – наголосив спікер.

Командування повітряних сил України опублікувало у Facebook відео того, як службовці сухопутних і десантно-штурмових військ ЗСУ збивають літаки ворога (обережно, ненормативна лексика).

Контекст:

Із 24-го до 25 вересня ЗСУ, за даними генштабу, ліквідували приблизно 400 російських загарбників. Найбільших втрат противник зазнав на краматорському та донецькому напрямках.

Окупанти за добу втратили: танків – 2275 (+13); бойових броньованих машин – 4832 (+25); артилерійських систем – 1368 (+7); РСЗВ – 328 (+1); засобів ППО – 171 (+1); літаків – 259 (+4); вертольотів – 220; БПЛА оперативно-тактичного рівня – 966 (+10); крилатих ракет – 241 (+1); кораблів/катерів – 15; автомобільної техніки та автоцистерн – 3701 (+20); спеціальної техніки – 130 (+4).