Стало відомо ім'я бійця, який загинув 10 квітня на Донбасі

Загиблий був родом із Харківської області
Фото: depositphotos.com
Унаслідок прицільного обстрілу українських позицій на Донбасі 10 квітня загинув 24-річний Андрій Теперик. Про це повідомила пресслужба 92-ї Окремої механізованої бригади імені кошового отамана Івана Сірка.

"10 квітня о 23.00 російські найманці вкотре "дотримувалися режиму припинення вогню" і підступно вбили захисника України. Неподалік Золотого пострілом зі стрілецької зброї смертельно поранили старшого солдата Андрія Сергійовича Теперика", – зазначили в пості.

В ОМБр повідомили, що загиблий був родом із Харківської області.

Контекст:

Російські окупаційні войска 10 квітня 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Унаслідок обстрілів один український військовослужбовець загинув. Ще один дістав кульове поранення.

У 2014 році, відразу після анексії Криму, на сході України Росія почала збройну агресію. Бойові дії відбуваються між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької і Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на оприлюднені Україною факти і докази.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. Українська сторона регулярно заявляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню.

Зокрема, 26 березня 2021 року в районі селища Шуми Донецької області незаконні збройні формування Росії відкрили вогонь по українських позиціях, унаслідок чого загинуло четверо військовослужбовців, серед яких підполковник Сергій Коваль, ще двоє дістали поранення. У день обстрілу штаб ООС повідомляв, що окупанти вели вогонь із мінометів, великокаліберних кулеметів та автоматичних станкових гранатометів.

1 квітня в Офісі президента повідомили, що від початку 2021 року російсько-окупаційні війська на Донбасі порушили режим припинення вогню більше ніж 570 разів.

Усього за час дії перемир'я на Донбасі загинуло 28 українських військових, із них 23 – від початку 2021 року, повідомив президент України Володимир Зеленський у розмові з прем'єр-міністром Канади Джастіном Трюдо 6 квітня.