Оприлюднили ім'я українського військового, який загинув на Донбасі. Він був офіцером ОМБр імені лицарів Зимового походу

Український військовий загинув учора
Фото: Операція Об'єднаних сил / Joint Forces Operation / Facebook (архів)
22 серпня внаслідок обстрілу з боку бойовиків на Донбасі загинув лейтенант 28-ї окремої механізованої бригади імені лицарів Зимового походу Юрій Михайлов, повідомили в ОМБр сьогодні.

"Непоправна втрата для країни, для армії, для родини, друзів і побратимів. За словами побратимів по службі, Юрій гідно і відповідально ніс службу, був добрим і надійним товаришем, справжнім патріотом України і мав багато планів на майбутнє. Командування та особовий склад 28-ї ОМБр висловлюють глибоке почуття скорботи родині бійця, який віддав своє життя, захищаючи державний суверенітет і територіальну цілісність України", – ідеться в повідомленні, опублікованому у Facebook.

В ОМБр уточнили, що офіцер загинув від кульового поранення під час відбування служби на взводному опорному пункті. У штабі операції Об'єднаних сил повідомляли, що українські військові вчора відкривали вогонь у відповідь на обстріл окупантів. Усього бойовики 22 серпня п'ять разів порушили домовленості про перемир'я.

Контекст:

Відразу після анексії Криму 2014 року Росія розпочала збройну агресію на сході України. Бойові дії тривають між Збройними силами України з одного боку та російською армією і підтримуваними Росією бойовиками, які контролюють частину Донецької та Луганської областей, – з іншого. Офіційно РФ не визнає свого вторгнення в Україну, незважаючи на надані Україною факти і докази.

За даними ООН, із 14 квітня 2014-го до 30 червня 2021 року внаслідок конфлікту на Донбасі загинули 3901 цивільна особа, приблизно 4200 українських військових і орієнтовно 5800 бойовиків.

22 липня 2020 року тристороння контактна група погодила режим повного і всеосяжного припинення вогню на Донбасі з опівночі 27 липня. На початку 2021 року ситуація на Донбасі загострилася. Українська сторона регулярно заявляє про випадки порушення бойовиками режиму припинення вогню. За рік дії перемир'я загинуло 45 українських військовослужбовців і 163 дістали поранення, повідомляли у ТКГ 27 липня.