Стан поранених унаслідок ракетного удару по Кропивницькому 28 липня стабільний, загрози життю немає – голова ОВА

Постраждалі перебувають на лікуванні під пильним наглядом медиків, зазначив Райкович
Фото: depositphotos.com
Стан поранених унаслідок ракетного удару по аеропорту у Кропивницькому стабілізувався. Про це повідомив голова Кіровоградської обласної військової адміністрації Андрій Райкович у Telegram 30 липня.

"Стан поранених унаслідок ракетного удару по аеропорту у Кропивницькому, що стався 28 липня, залишається стабільним. Лікарі констатують стабілізацію стану тяжкопоранених. Потерпілі знаходяться на лікуванні, під пильним наглядом медичних працівників. Наразі їхньому життю нічого не загрожує", – заявив він.

Контекст:

Росіяни атакували Кропивницький удень 28 липня. За даними Кіровоградської ОВА, було два прильоти ракети влучили в ангари Льотної академії та компанії "Урга", де стояли літаки. Окрім того, у п'ятиповерховому будинку біля автовокзалу вибито вікна, повідомив місцевий портал "Гречка".

Загинуло п'ятеро людей. Відомо про 26 поранених, один від госпіталізації відмовився.

За інформацією Повітряних сил ЗСУ, Росія випустила по місту дві ракети з комплексу "Іскандер-К" на тимчасово окупованій території України. За даними Райковича, ідеться про ракети класу "Калібр".

За фактом російського ракетного удару по Кропивницькому було розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни), повідомили у Кіровоградській обласній прокуратурі.