Суд дав 12 років в'язниці інформатору ФСБ, який шпигував за артилерією ЗСУ під Авдіївкою

Зловмисника затримали під час контрдиверсійних заходів у Донецькій області на початку березня 2022 року
Фото: Служба безпеки України / Telegram

За матеріалами Служби безпеки України реальний строк ув'язнення дістав інформатор ФСБ РФ, який розвідував місця дислокації сил оборони в Донецькій області. Про це 5 січня в Telegram повідомила пресслужба СБУ.

"Найбільше зловмисника цікавили координати артилерійських позицій і напрямки руху важкої бронетехніки ЗСУ в районі Авдіївки. Отримані відомості він направляв "зв'язковому" російської спецслужби – бойовику одного з окупаційних угруповань РФ на тимчасово окупованій частині східного регіону України. Потім розвідувальна інформація надходила кадровому співробітнику управління ФСБ у Ростовській області Миколі Блохіну", – ідеться в повідомленні.

За даними СБУ, розвіддані були потрібні загарбникам для планування бойових операцій на передовій і прицільних ракетно-артилерійських ударів по підрозділах українських військ.

Співробітники української спецслужби затримали жителя Новогродівки Покровського району під час контрдиверсійних заходів у Донецькій області на початку березня 2022 року. Як встановило слідство, на початку повномасштабного вторгнення РФ він публічно підтримав російських окупантів у соціальних мережах.

"Таким чином, прихильник рашизму потрапив у поле зору ФСБ, яка дистанційно залучила його до співпраці на користь країни-агресора. На підставі зібраних доказів суд визнав зловмисника винним за ч. 7 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність)", – зазначили в СБУ.

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд дав спільнику окупантів 12 років в'язниці.