Суд продовжив арешт Сущенка на півроку

Сьогодні почалися попередні слухання у справі Сущенка
Фото: Центр інформації про права людини / Facebook

Адвокат утримуваного в Росії українського журналіста Романа Сущенка Марк Фейгін назвав продовження арешту його підзахисному стандартною процедурою і заявив, що має намір оскаржити рішення суду.

Московський міський суд продовжив арешт українському журналісту Роману Сущенку на півроку. Про це адвокат Марк Фейгін повідомив у коментарі агентству "Укрінформ".

"В даному випадку продовження арешту – абсолютно стандартна ситуація. Арешт Роману Сущенку було продовжено на півроку, рахуючи з дня надходження кримінальної справи до суду. Оскільки вона надійшло 16 березня, то арешт продовжено до 16 вересня. Завтра, у середу, я, природно, буду оскаржувати це рішення", – заявив Фейгін.

Як пише "Німецька хвиля", оскільки у восьми з 12 томів кримінальної справи містяться дані під грифом "цілком таємно", судді ухвалили рішення проводити засідання в закритому режимі.

Із залу суду попросили вийти не тільки журналістів, але й українського консула Геннадія Брескаленка. За даними видання, раніше припускали, що він зможе виступати громадським захисником нарівні з адвокатом Фейгіним.

Кореспондента "Укрінформу" Сущенка затримали 30 вересня 2016 року в Москві. ФСБ назвала його кадровим співробітником української військової розвідки. Проти українського громадянина відкрили кримінальну справу за статтею "шпигунство". За версією ФСБ, журналіст збирав інформацію про вторгнення російських військ в Україну.

1 жовтня 2016 року Лефортовський суд Москви заарештував Сущенка на два місяці. Українцю неодноразово продовжували запобіжний захід. 

У жовтні 2017 року слідство у справі Сущенка завершили.

2 березня Фейгін повідомив, що Сущенко та його захист закінчили ознайомлення з усіма матеріалами слідства. Судовий процес проходитиме в закритому режимі.

Сьогодні почалися попередні слухання у справі Сущенка. Фейгін повідомив, що журналіст провини в повному обсязі не визнав.